Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Теплові насоси. Вартість теплового насоса

Часто побутує думка, що тепловий насос - це дороге задоволення. Замість того, щоб бити себе в груди і доводити, що це не так, ми пропонуємо Вам разом розібратися, що входить в ціну такої теплової системи, і наскільки вона затратна з фінансової точки зору.

Повітряний тепловий насос тримає на ринку в нашій країні пальму першості серед аналогічного обладнання. З огляду на це, логічним буде розглянути всі аспекти питання ціна-якість саме на прикладі такої теплової системи.

Дата
травня 07, 2018
578

Фактори, що впливають на ціну теплового насоса

Загальна теплова потужність: достатня для опалення приміщення і подачі гарячої води, навіть якщо ми беремо до уваги можливі пікові навантаження.

Потужність по холоду (холодопродуктивність): достатня для створення комфортного мікроклімату в спекотне брешемо року.

Потреба в гарячій воді: виводиться завдяки теплотехнічних розрахунках; також від неї залежить загальна комплектність обладнання (додаткові насоси, баки, фурнітура, автоматики безпеки).

Чим потужніша система, тим вище в результаті її ціна. Тут ми ні для кого не відкриємо Америку. Але, при цьому всьому, завдяки зменшенню витрат на опалення, яке отримуємо в результаті, ми маємо в рази більшу окупність обладнання!

Тепловий насос: установка та функції

В особняку або новому будинку вся система теплопостачання і вентиляції монтується з метою отримання максимально ефективного режиму роботи теплового насоса. Для цього, природно, оселя повинна бути максимально утепленою, а в приміщенні встановлюються теплі підлоги і фанкойли. В цьому випадку тепловий насос є єдиним універсальним генератором тепла і холоду. Тут все досить просто і прозаїчно: чим краще утеплений сам будинок, тим менше потрібно витрачати енергії на нагрів теплоносія, а, відповідно, тим нижче буде підсумкова вартість опалення і подачі гарячої води.

 

Якщо ми маємо справу з будинком, який вже n-ий час, як введений в експлуатацію, варто розглянути наступні варіанти технічних рішень:

  1. Тепловий насос виходить на передній план і максимально бере на себе навантаження по опаленню будинку і гарячого водопостачання. При цьому встановлений раніше котел можна використовувати, як резервний.
  2. Повітряний тепловий насос замінює первинне теплове обладнання. При цьому в ролі резервного обігрівача виступає трубчастий електронагрівач, який вбудований в насос. Тобто система є повністю автономною.

Природно, ціна теплового насоса цілком залежить від потужності і складності устаткування. Додатково варто також враховувати функціональність системи і вимоги до температури теплоносія. З цього можна зробити наступні висновки:

  • система з радіаторами вимагає для себе більш потужну високотемпературну модель повітряного теплового насоса: вона повинна доводити температуру води до + 40 ... + 80 ° С (опалення приміщення + гаряча вода);
  • замість радіаторів можна встановити фанкойли, і, таким чином, буде потрібно вже низькотемпературний насос з набагато меншою потужністю. Це дозволить все також економити на опаленні, але бонусом у Вас з'явиться ще й система кондиціонування будинку (опалення будинку + охолодження будинку + гаряча вода);
  • змішана система: низькотемпературний тепловий насос при наявності радіаторів (до +30%) і теплої підлоги (до + 70%) (опалення приміщення + гаряча вода);
  • при наявності фанкойлів і теплих підлог цілком можна використовувати низькотемпературний повітряний тепловий насос (опалення будинку + охолодження будинку + гаряча вода), при цьому його потужності цілком вистачить, щоб нагріти воду навіть в басейні і т. д.

Звичайно, кожен проект за своєю суттю є індивідуальним, тому вимагає унікального підходу. І вибрати необхідне обладнання можна тільки пропрацювавши всю сукупність перерахованих вище факторів.

 

Тепловий насос під ключ

 

 

При підрахунку підсумкової вартості проекту з використанням повітряного теплового насоса варто виходити з таких складових:

  • вартість зовнішнього і внутрішнього блоків (або моноблока);
  • додаткова вартість бака накопичувача або бойлера для підігріву води до потрібної температури (при необхідності);
  • ціна модуля кондиціонування (залежить суто від моделі);
  • додаткові елементи: термостати, датчики, фурнітура для монтажу та інше;
  • пусконалагодження системи і загальний монтаж обладнання.

Переваги теплового насоса

При використанні даного типу обладнання відпадає потреба в проектуванні димоходів і узгодженні всіх робіт з газовиками і пожежниками. Також не потрібно врізатися в газову магістраль, якщо будинок сам по собі не підключений до системи подачі такого палива. Нарешті, відсутня необхідність в масштабному використанні електроенергії та встановлення додаткової потужної електрощитової. Ну і, в порівнянні з класичними котлами, які працюють на твердому паливі - дрова, пелети та інше, - не потрібно проектування додаткового приміщення для їх зберігання.

 

Конкретні приклади впровадження теплових насосів

 

Приклад №1

Новий будинок загальною площею 300 м2: система опалення і подачі гарячої води із застосуванням зовнішнього блоку теплового насоса YUTAKI S RAS-5HRNME-AF і внутрішнього гидромодуля (опалення + кондиціонування) YUTAKI S RWM-5FSN3E, які додатково комплектуються двома датчиками ATW-WTS-02Y для точного контролю за температурою.

Приблизна вартість системи буде такою: 5400 + 4400 + 2 * 75 = 9950 Euro.

 

Приклад №2

Введений в експлуатацію будинок загальною площею 250 м 2 (модернізація системи опалення): вже встановлено електрокотел, є тепла підлога, функціонує фанкойл для кондиціонування. Тепловий насос MYCOND ArcticHomeSmart MHCS 065AHS застосовується для опалення будинку + охолодження + подачі гарячої води.

В такому випадку приблизна вартість всього обладнання становитиме близько 6450 Euro.

При цьому ми маємо роздільне управління контурами і електронагрівач з повністю автономною роботою, інверторне керування і надійність, а сама система максимально орієнтується на наші сучасні реалії щодо оплати електроенергії.

 

Монтаж обладнання: ціна питання

Вартість монтажу, як правило, безпосередньо залежить від поставлених умов, складності електромонтажної схеми і гідравлічної обв'язки. Але при цьому можна також розглядати врізку в уже існуючу систему або проектування нової котельні.

Що входить в перелік робіт? Монтаж блоків (зовнішнього і внутрішнього або моноблока), бака накопичувача і / або бойлера, фанкойлів, підключення насосних груп і електроживлення, програмування температурних режимів і пуско-наладка обладнання.

Скільки коштує? 700-1500 Euro. При цьому ціна залежить суто від потужності всієї системи.

 

Підсумок

Так, первинні вкладення в тепловий насос без малого значні, так як ми маємо справу зі складним високотехнічним обладнанням. А тепер давайте звернемося до того фактору, що, крім разових інвестицій, є ще такі моменти, як витрати на обслуговування і паливо. Завжди можна поставити більш дешевий електричний котел. Але потім його постійно доведеться «годувати» тієї ж електроенергією, ціни на яку, на жаль, сьогодні тільки ростуть.

Давайте розглянемо можливі витрати на етапі вкладення первинних коштів та подальші витрати на найближчу «п'ятирічку» для деяких конкретних варіантів опалювальних систем.

 

На практиці реалізації безлічі аналогічних теплових проектів в нашій країні абсолютно доведений той факт, що економічно експлуатація теплового насоса є найвигіднішою. З усієї маси клієнтів, які встановили собі тепловий насос, жоден ще не пошкодував про такі фінансові інвестиції. Тепловий насос відрізняється надійністю і тривалістю часу безперервної експлуатації. Він працює в рази довше, ніж будь-який інший відомий котел. А сама система відрізняється підвищеною окупністю: 2-4 роки!

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

 
1 Початок 2 Завершене
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка