Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Окупність теплового насоса

Так склалося, що, рано чи пізно, будь-то будівництво нового будинку або ремонт в уже існуючому житлі, на певному етапі гостро постає питання ефективності його опалення. Який спосіб з представлених на сьогодні найкраще вибрати, щоб існувала можливість максимальної економії коштів?

Дата
серпня 19, 2018
646

Тепловий насос або газ?

Сьогодні газ - одні з найдорожчих видів палива. Крім цього, навіть підключення до магістралі вимагає значних додаткових капіталовкладень. З огляду на це, люди сьогодні все рідше і рідше вибирають як джерело тепла для будинку саме газовий котел. Крім іншого, проблеми і додаткові витрати можуть початися навіть на етапі проектування системи опалення: потрібно створення окремого приміщення під котельню, організація димоходу, підведення газу до приміщення.

Таким чином, вектор вибору зміщується в бік пеллетного або електричного котлів з використанням додаткової системи кондиціонування, або теплового насоса, який включає в себе функції опалення, нагріву води та обслуговування теплих підлог, крім цього, також і охолодження повітря в теплу пору року. Природно, що на додачу до опалювальних котлів будь-яких видів в додачу потрібно буде купувати звичайний кондиціонер і якимось чином додатково монтувати його громіздкий зовнішній блок на стіну будинку. При цьому, якщо поставити тепловий насос, то на стіні зовні буде знаходиться всього один зовнішній блок.

Тепловий насос або пелети?

Вибирати пелетний котел або його аналог - котел на дровах - варто в разі, якщо Ви будете перебувати в будинку або коло нього постійно. Оскільки устаткування даного типу вимагає за собою постійного нагляду та чи не кожен день. Інакше рідина в трубах може замерзнути і розірвати їх, а останні легко самі, без стороннього впливу, розгерметизуватися. І все - готуй грошики на ремонт системи опалення, а то і повний ремонт будинку після таких наслідків. Хто-небудь може ручатися, що в опалювальний сезон він навіть на кілька днів не покидатиме житло? Природно, можна найняти окрему людину, який буде стежити за котельнею Але це передбачає утримання його на певній зарплати, тобто додаткові фінансові витрати.

Дешеві моделі пелетних котлів йдуть в базовій комплектації без пальника для розпалювання. Відповідно, для запуску такого обладнання, яке, на жаль, але іноді має властивість гаснути, потрібно обзавестися додатковою пальником з авторозжигом. А цей аксесуар за ціною може досягати вартості самого котла. Тобто, при вартості обладнання в базовій комплектації близько 30 тис. грн доведеться викласти ще приблизно стільки ж на додаткові елементи. Крім іншого, також завжди актуальним залишається питання заготівлі палива. Замовлення, доставка, зберігання і розвантаження - всі ці моменти забирають купу грошей, часу і сил. Природно, можна оформити щось на зразок складського приміщення для довгострокового зберігання пелет і налагодити автоматизацію подачі їх в котел. Але таке нововведення вимагає додаткових фінансових вкладень і місця під забудову. І головне: часто можна зіткнутися з неякісним паливом, тобто пелетами, які засмічують топку. Відповідно, це тягне за собою постійні додаткові витрати часу і фінансів на чистку елементів котла.

З тепловим насосом ніщо з перерахованого вище Вам не загрожує! Раз запустили - і все! Устаткування знаходиться в роботі до тих пір, поки з'єднання з мережею. Навіть при збої в подачі електроенергії обладнання продовжує працювати ще деякий час. А, коли потік струму відновлюється, насос знову запуститься з відновленням попередніх налаштувань.

Тепловий насос або електрокотел?

Електричний котел дає енергію в співвідношенні з витраченої 1 до 1. Тобто при споживанні 1 кВт електрики він видасть 1 кВт тепла. Тому навіть при наявності пільг використання такого обладнання все одно може влетіти в велику «копієчку». Вибір електрокотла в питанні обігріву будинку є доцільним лише в тому випадку, якщо мова йде про загальну площу приміщення до 100 м2. Та й то з умовою, що в будинку немає системи теплих підлог.

Показники теплового насоса хоч і залежать від пори року, але все одно вони будуть на порядок вище. Так при -7 ... -5 ° С в холодний період він буде видавати порядку 2,3-2,7 кВт теплової енергії з 1 кВт електрики. Влітку ж цифра збільшується вдвічі: до 5-5,5 кВт на виході. Таким чином, навіть в морозні місяці можна спокійно вписатися в цифру 1400-1900 кВт. І ще половина за спеціальним тарифом залишиться на плиту, духовку та іншу техніку.

Логічно сам собою напрошується висновок, що тепловий насос - це найкраще вкладення коштів серед усіх перерахованих вище варіантів. Ви платите один раз за обладнання та його установку, система не вимагає додаткових капіталовкладень і відразу ж починає працювати на свою окупність. А, якщо ми ведемо мову про пільгові програмах, таких як «IQ Energy» або «Теплий дім», то повне повернення витрачених коштів може статися набагато швидше: в період від 1 до 3 років.

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка