Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Тепловий насос – що це?

Природно, коли гостро постає питання обігріву власного житла, на швидку руку можна знайти безліч можливих варіантів. Але ми з вами вже точно знаємо, що головними критеріями при цьому, перш за все, будуть якість і ціна.

Дата
червня 14, 2018
817

Принцип роботи

Для обігріву приміщення теплового насосу не потрібне паливо. Устаткування використовує альтернативні джерела енергії - тепло прямо з навколишнього середовища. Саме завдяки цьому воно виграє на тлі інших варіантів. Схематично все можна уявити приблизно наступним чином:

Робота теплового насоса починається з того, що, перш за все, з навколишнього середовища він «видобуває» тепло. Потім енергія передається в випарник. З його допомогою спеціальна охолоджувальна речовина - холодоагент - з температурою кипіння близько 0 °С піддається температурному впливу, а потім - випаровується і потрапляє в компресор. Новий етап - стиснення. Тут температура холодоагента значно зростає. Далі через конденсатор він віддає накопичене тепло, і знову стає рідиною. У такому вигляді, проходячи через перепускний (розширювальний) клапан, холодоагент повертається до початкового тиску. Так повторюється кілька разів. До тих пір, поки потрібна температура не буде досягнута.

 

Різновиди теплових насосів

Насправді, все просто. Тип залежить від джерела тепла:

  • грунтовий: система трубок опускається під землю, де відбувається забір тепла. Прекрасне і доцільне рішення, якщо житло розташоване далеко від населеного пункту, і використання електрики сильно б'є Вам по гаманцю;
  • водяний: відбір тепла з довколишніх водойм і / або ґрунтових вод. У першому випадку теплообмінник просто досить опустити в водойму по сусідству. У другому потрібно буріння свердловини. Також останній спосіб вимагає до себе більше уваги і догляду за собою. Природно, це негативно впливає на фінансову сторону питання;
  • повітряний: відбір тепла відбувається з повітря через зовнішній блок. Устаткування цього типу дуже просте в монтажі і часто характеризується підвищеною (в порівнянні з іншими типами) окупністю. Його функціоналу цілком вистачить за умови, що температура в місці вашого проживання не опускається нижче 15 °С.

Також варто зауважити, що теплові насоси сучасного покоління відрізняються можливістю плавно регулювати потужність компресора. Як наслідок, вони на порядок довше знаходяться «в строю». Таке теплове обладнання є інверторним.

 

Ефективність

Тепловий насос переносить тепло, а не виробляє його. В цьому і криється головний секрет ефективності. Адже при споживанні всього 1 кВт електроенергії тепловий насос може видати близько 3 кВт тепла.

 

Вигода

Так, не приховуємо, ціна висока. Але при цьому тепловий насос окупається в рази швидше, ніж будь-яке інше теплове обладнання. Також потрібно врахувати той фактор, що вартість газу постійно зростає, а обслуговування електричного обладнання при тривалій експлуатації в результаті буде коштувати дорожче за все.

 

Безпека

При роботі теплового насоса не відбувається виділення газів або інших шкідливих компонентів. Завдяки цьому він є абсолютно безпечним для людини при використанні!

 

Екологічність

Тепловий насос не виробляє ніяких відходів або викидів в атмосферу. Дана технологія є повністю екологічною. Так що Ви можете бути повністю впевнені в тому, що зберігаєте чистоту навколишнього середовища.

 

Резюмуємо

Тепловий насос - відмінний варіант, якщо Ви хочете домогтися від обладнання максимальної ефективності. І вже зовсім скоро після установки почне працювати в «плюс». Тепловий насос простий і надійний в експлуатації. Це не забруднює навколишнє середовище. А головне (і ми ще робимо на цьому акцент!) є найбільш економічним в порівнянні з будь-яким іншим обладнанням. Так, сьогодні теплові насоси в Україні ще не настільки популярні. Але держава вітає енергозберігаючі ініціативи і на даний момент вже пропонує кілька програм з кредитування та відшкодування витрат на установку обладнання.

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка