• Головна
  • Блог
  • Тепловий насос для опалення будинку 140 м2 в р-ні Вишгороду

Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Тепловий насос для опалення будинку 140 м2 в р-ні Вишгороду

Для добре утепленого будинку спроектована і впроваджена система опалення з тепловим насосом "повітря-вода" Mycond Arctic Home Smart. Система підібрана для роботи без залучення резервного електронагрівача за умов обмеження виділеної від підстанції потужності в 5 кВт. Змонтовано низькотемпературні теплі підлоги і встановлені кілька фанкойлів, що забезпечує роботу системи опалення та кондиціонування з максимальною енергоефективністю.

Дата
липня 24, 2019
752

Молода сім'я з котеджного містечка «Міжріччя», що у Вишгородському районі (с. Хотянівка), на етапі будівництва будинку звернулася до нас із завданнями на проектування та монтаж котельні на тепловому насосі, а також для виконання робіт по повній організації системи опалення в будинку.

Будинок 140 м2.

Особливим моментом було те, що на будинок було виділено всього 5 кВт електричної потужності.

Важливо було максимально правильно підібрати потужність теплового насоса для повного покриття тепловтрат в моновалентному режимі (робота тільки теплового насоса без додаткового джерела тепла) до -22 °С.

Полегшувало завдання те, що Клієнт дуже добре утеплив будинок: 100 мм стіродуру в підлогу, 300 мм мінвати в дах, 120 мм Неопору в стіни. Встановлено дуже теплі енергозберігаючі вікна та система вентиляції з рекуперацією тепла.

За нашими підрахунками максимальні тепловтрати по даному будинку при -22 °С повинні були скласти до 4,7 кВт/ч.

Дані показники дозволили підібрати оптимальне рішення на тепловому насосі "повітря-вода" Mycond Arctic Home Smart (мод. MCHS 045AHS) потужністю 12,5 кВт. За технічними характеристиками дана модель видає при -25 °С морозу 4,5 кВт тепла, споживаючи всього 2,6 кВт, а при -7 °С на вулиці COP даної моделі дорівнює 3.1.

    

Також для забезпечення безперебійної роботи системи з електриками була узгоджена установка лічильника пріоритетів, який дозволяв при перевищенні потужності відключати споживачів послідовно, зберігаючи загальне живлення будинку безперебійно.

На першому поверсі і частково на другому (сходовий хол, с/в, гардеробні) була змонтована тепла підлога німецького виробника TECE.

Опалення спалень другого поверху організовано канальними фанкойлами Mycond, які також влітку працюватимуть на кондиціонування другого поверху. Крім цього Клієнт попросив зробити виводи під фанкойли на першому поверсі, але їх не ставити. Це бажання було обумовлено тим, що Клієнт ще не розумів, чи буде влітку жарко в такому будинку, що добре утеплений, і чи знадобиться кондиціонування.

Буферна ємність обсягом 100л бренду Drazice встановлена в котельні, є бак непрямого нагріву для ГВП - Теплобак на 200л.

   

Зовнішній блок встановлений на ділянці біля стіни будинку на спеціальному металевому каркасі.

Термін установки теплих підлог і фанкойлів - 10 днів. Термін монтажу котельні - 3 дні.

У листопаді 2018 система була запущена. Сім'я переїхала в будинок в кінці грудня. З нами поділилися результатами зимівлі.

Новини для нас були хороші! Тепловий насос, працюючи безперебійно, відмінно пройшов зиму, повністю покривши потреби опалення та ГВП.

Мінімальна температура на вулиці була зафіксована Клієнтом в січні і склала -18,4 °С. Підтвердження цього моменту нам надіслав Клієнт у вигляді фото:

  

При цьому тепловий насос відмінно працював моновалентна (вбудовані електронагрівачі були спочатку відключені щоб уникнути перевищення виділених 5кВт).

Також Клієнта обрадували рахунки за опалення (електрику), які, наприклад, за лютий склали 1600 грн.

До речі, фанкойли на першому поверсі не знадобилися. Аномально жаркий червень 2019 року не нагрів утеплений будинок настільки, щоб включати кондиціонування першого поверху! Але Клієнт все одно встановив один фанкойл Mycond Glass, другий вирішив не підключати.

Власник будинку також отримав компенсацію за програмою IQ Energy, за установку теплового насоса Mycond, в розмірі 3000 євро.

 

Якщо у Вас виникли питання - телефонуйте нам: (044) 225 00 05! Ми проконсультуємо.

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

 
1 Початок 2 Завершене
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка