Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Тепловий насос в будинку 150 м2

Будинок 150 м2 - це приміщення середньої площі.

Технологічні моменти споруди такого об'єкта, як правило, типові: піноблок або цегла для стін, додаткове утеплення зовні пінопластом або пінополістиролом, металопластикові вікна, дерево або металочерепиця на дах з підкладкою з мінеральної вати - все залежить від того, наскільки дозволяють розгулятися кошти.

А ось до моменту вибору системи опалення варто підійти з особливою акуратністю.

Тому, що по суті, тут гостро піднімається питання додаткових витрат в момент експлуатації будинку для створення сприятливих і комфортних умов проживання в ньому.

Дата
березня 23, 2018
1912

Тепловий насос: який вибрати?

В першу чергу, варто враховувати місцевість, де буде будуватися будинок.

А саме - складності підключення до електро- і газомагістралі, та й важливу роль відіграє ціна самих енергоресурсів. І тільки вже грунтуючись на цих даних можна плавно переходити до питання вибору обладнання.

При цьому також варто звернути увагу на енергоефективність будинку, і то є показник тепловтрат. Якщо він перевищує 60 Вт / м2, то набагато доцільніше буде спочатку додатково утеплити будівлю, ніж відразу брати тепловий насос великої потужності.

Крім цього, радимо звернути увагу на можливість використання низькотемпературних опалювальних джерел - теплих підлог. А в тих місцях, де в теплу пору року буде необхідно додаткове кондиціонування, запланувати установку фанкойлів. До речі, взимку це обладнання також буде використовуватися в системі опалення.

Важливий момент - електрика. Отримайте якомога більше інформації про цей ресурс у Вашому районі. Якщо нормою для ділянки є навантаження близько 5 кВт, а для роботи обладнання необхідно мінімум 25 кВт, то варто подбати про способи додаткового видобутку електрики.

Ну, і ще один у списку, але не останній за важливістю аспект - тарифікація електроенергії. По можливості вибирайте найбільш щадний і економний зі всіх представлених.

На подстраховку можна обзавестися додатковим дров'яним або пелетним котлом або ж бензиновим генератором. Просто на «чорний день», так би мовити.

Що стосується ґрунтового теплового насоса, то такий тип обладнання варто розглядати тільки в певних випадках, оскільки тут йдеться про буріння свердловин, що спричинить за собою додаткові витрати. Але, якщо електромережа або газова труба знаходиться далеко від ділянки, то підключення до цих магістралей може вимагати додаткових капіталовкладень, які будуть не набагато дешевше того ж буріння. Природно, електрику доведеться підводити до новозбудованого будинку в будь-якому випадку. Але грунтовий тепловий насос допоможе в рази заощадити встановлену потужність.

Судіть самі: витрати на 240 кВт енергії і 20 кВт будуть відрізнятися мінімум в 2 рази - до прикладу, 10 000 доларів і 20 000 доларів відповідно.

Зовсім інший момент - що для зазначеного вище устаткування необхідні конкретні умови: певний грунт з рухомими водами, що дозволило б зробити з землі відбір якомога більшої кількості тепла.

В цьому випадку для будинку 150 м2 найоптимальнішим рішенням буде застосування повітряного теплового насоса, який при температурі до -7 ° С зможе працювати на обігрів і кондиціонування.

Найбільш бюджетним обладнанням в цьому плані є побутовий насос MYCOND Arctic Home Basic.

                                         

        

 

Автоматика в цьому агрегаті дає можливість управляти теплою підлогою, перемикатися з обігріву на охолодження, забезпечувати нагрівання води.

Також в моделі присутнє погодне регулювання, що дозволяє знижувати температуру подачі води в опалювальні контури, завдяки чому можна вести мову про додаткову економію на роботі всієї системи.

Ціна такого теплового насоса коливається в межах 3400 євро. Звертати увагу на більш дешеві варіанти не радимо, оскільки дуже велика можливість нарватися на кустарний саморобний апарат або китайську підробку.

Устаткування преміум-класу, наприклад, теплові насоси Hitachi, за вартістю може обійтися в 2 рази дорожче - в районі 7000-8000 євро. А всі решта агрегатів, які стоять ще дорожче - це звичайна переплата за бренд.

Для будинку 150 м2 тепловий насос є найефективнішим в питанні опалення.

Він безпечний, компактний, а найголовніше - багатофункціональний!

Крім іншого, не варто забувати про економічність обладнання: система окупається повністю за кілька років, а за участю в програмах компенсації («Теплий дім» або «IQ Energy») - і того швидше: за 1-3 роки!

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка