Блог

Теплові насоси «під ключ»
для приватних будинків, квартир,
комерційної нерухомості
та  промисловості

Чому тепловий насос – це вигідно

Тепловий насос - опалювальне обладнання, яке ідеально підходить для сучасних реалій.

Сьогодні звичні нам види палива повільно, але впевнено поступаються свої позиції альтернативним джерелам енергії. Вартість комунальних послуг постійно зростає, та все сильніше б'є по гаманцю пересічного мешканця нашої країни. Схожа ситуація і з опаленням адміністративних будівель, офісних центрів, магазинів, супермаркетів, готелів, сільгосппідприємств або цілих спортивних комплексів.

Всілякі прогнози, які стосуються майбутнього енергетичної сфери найрозвиненіших країн світу, зводяться до відмови від використання викопних видів палива і схиляються до масового впровадження в системах  теплопостачання теплових насосів, як максимально енергоефективного та малозатратного в експлуатації виду обладнання.

Подібна ситуація і з опаленням адміністративних будівель, офісних центрів, магазинів, супермаркетів, готелів, сільгосппідприємств або цілих спортивних комплексів.

Дата
квітня 16, 2018
1041

Чому це економно з фінансової сторони?

Виходячи з розрахунків, тепловий насос сьогодні видає найдешевший кіловат теплової енергії. Технології, використані в обладнанні, дозволяють в кілька разів примножити енергію, яку насос отримує з альтернативних джерел: повітря, води або грунту. При цьому система близько 75% тепла бере з навколишнього середовища і тільки 25% - від електричної мережі. Власне, завдяки цьому і можна пояснити таку значну різницю в ціні при порівнянні з електрообладнанням прямої передачі тепла (конвектор або електричний котел) і системами, які опалюють приміщення з використанням газу. Вартість одержуваного на виході тепла безпосередньо залежить від коефіцієнта перетворення енергії (СОР). Чим вище останній, тим менше за ціною обходиться нам кіловат. У повітряних теплових насосів цей показник зазвичай коливається в межах 2-5 пунктів. Таким чином, тепловий насос споживає набагато менше енергії від підстанції в порівнянні з іншими видами обладнання і при цьому характеризується більш дешевим і безпечним монтажем системи.

 

Схема роботи повітряного теплового насоса

 

Установка і експлуатація опалювальних систем: порівняння цін

Більш логічно буде взяти для критерію оцінки сукупності фінансових вкладень не тільки витрати на впровадження обладнання, а й додати до цього ще й статтю витрат, пов'язану з експлуатацією обладнання. Завжди можна гнатися за дешевизною опалювальної системи. Але гірка правда така, що, чим менше витрати на етапі первинних витрат, тим сильніше нам доведеться в майбутньому розкрити свій гаманець для оплати функціонування обладнання. А з урахуванням постійного зростання тарифів платежі будуть тільки збільшуватися.

Сьогодні в багатьох країнах, в тому числі і в Україні, на практиці доведено, що повітряний тепловий насос є найдоступнішим по фінансових вкладеннях і відрізняється найвищою окупністю серед всіх можливих систем опалення. Таке обладнання не потребує додаткових трудомістких і фінансових витрат для установки, як водяний чи ґрунтової теплові насоси. Він ідеально підходить для монтажу як в новому, тільки що побудованому будинку, так і для модернізації вже існуючої опалювальної системи з фанкойлами і теплими підлогами. Такий насос є основним джерелом тепла і майже повністю бере на себе обслуговування приміщення в цій сфері. І, крім іншого, в теплу пору року його також можна використовувати для кондиціонування будинку. Встановлений раніше котел в найхолодніші періоди можна включати суто для підтримки подібного агрегату. У разі ж відсутності додаткового джерела тепла в моменти пікових навантажень на повітряний тепловий насос запускається вбудований в нього ТЕН (трубчастий електронагрівач).

 

  

Схема роботы теплового насосу і котла

 

 

Тепловий насос «повітря-вода»: економія

Завдяки значній економії фінансових витрат на виробництво енергії, тепловий насос типу «повітря-вода» окупається в найкоротший період - за 3-4 роки. При цьому загальний термін їх експлуатації складає мінімум 20-40 років. Погодьтеся, це - набагато більше, ніж у будь-якого іншого теплового обладнання.

 

Скільки коштує тепловий насос?

Сьогодні обладнання такого плану вже активно увійшло на ринок України і завойовує з кожним разом все більшу і більшу популярність. Теплові насоси відрізняються високим коефіцієнтом по співвідношенню енергоефективність - функціональність.

Так, тепловий насос все ще коштує значно більше, ніж електричний, твердопаливний або газовий котел. Але тут ми маємо справу з високотехнологічним обладнанням, яке може замінити відразу три прилади: котел, бойлер і кондиціонер. Крім цього, така система оснащена можливістю зовнішнього віддаленого контролю через інтернет і налаштуванням параметрів. Ну і, природно, основним позитивним моментом є створення комфортних умов в приміщенні при мінімальних фінансових витратах за комунальні послуги!

 

 

В даний момент в продажу вже представлені моделі з широким ціновим діапазоном: від двох і до кількох тисяч євро.

Якщо розглядати все на конкретному прикладі, то компанія «Акліма», яка є головним представником бренду Hitachi в Україні, вже може запропонувати більше 70 варіантів обладнання всього в одній лінійці цього виробника! Крім іншого, комплектність системи розраховується для кожного приміщення окремо і суто індивідуально! Так що при бажанні можна вибрати тільки найнеобхідніші функції без зайвих переплат!

 

Зворотній зв'язок

Заповніть, будь ласка, форму і ми передзвонимо Вам. Ми відповімо на Ваші питання і надамо необхідну консультацію!

 
1 Початок 2 Завершене
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове
Це поле - обов’язкове

Ми не займаємось розсиланям рекламних повідомлень,
а також не передаємо контактні дані третім особам

Чекаю дзвінка